14 Haziran 2010 Pazartesi

Dünya Kupası


















Heyecanla beklenen dünya kupası sonunda başladı ama 2010 dünya kupası şuana kadar merakla,heyecanla beklediğimize değmeyen bir turnuvaya sahne oluyor.Tabi bunda ilk maçların oynanmasıda etken.Takımlar grupta daha ilk maçta kaybedip işlerini zora sokmak istemiyeceklerdir ama her defasında büyük bir umutla oturduğum televizyon başına hayal kırıklığı ile kalkmak birde bunun üstüne vuvuzela seslerinin eklenmesi işi işkence boyutuna taşıyor.Bugün büyük bir hevesle beklediğim Hollanda takımının oynadığı futbol bile sıkıcıysa daha fazla sözede gerek yok demektir aslında.Şuana kadar tek olumlu futbol oynayan takım Almanya oldu. Genç bir ortalama ile çıktıkları maçta rakip Avustralya'nında gücünün sınırlı olmasıyla farklı bir galibiyet izlettirdi bizlere.Zaten şuana kadar turnuvanın en farklı biten maçıda o karşılaşma oldu.

Mesutun müthiş performansı panzerlere farklı galibiyeti getirdi.Tabi bu arada ettiği Türkçe küfürde dikkatlerden kaçmadı.

Arjantin

Her ataklarında Messi'nin olması Arjantin için bir sinyal aslında.Takımın ilk maçta sadece Messi'ye bağlı olması,ilerde olası bir sakatlıkta ve ceza durumunda Arjantin'e pahalıya mal olabilir.Bunun dışında Arjantin'in ortasahası ciddi şekilde S.O.S veriyor.Veron'un ilerleyen yaşı ve temposuz oyunu bütün yükü Mascherano'nun sırtına bindiriyor.Maradona her geçen gün Cambiasso'yu takıma almadığı için pişman olacaktır.

İngiltere

İngiltere bildiğimiz İngiltere'ydi.Klasik 4-4-2 leri ve topa sert oyunlarıyla her turnuva mutlaka favori gösterilir.Nitekim maça favori gibi başladılar Gerard'ın erken golüyde maç farka mı gidicek derken Abd'nin oyuna ortak olmasıyla maç zevkli bir hal aldı.Green'in basit hatasıda maçın sonunu belirledi.İngiltere için ilk maç yorum yapmak zor çünkü ne zaman ne yapacakları belli olmayan dengesiz bir takım onlar.


Fransa

Fransa bildiğimiz Fransa.Gol sıkıntısı çeken okadar kaliteli bir kadroya sahip olmalarına rağmen pozisyon bile bulamayan bir takım.İmposibble.


Şuana kadar öne çıkanlar:Messi,Ayew,Sneijder,Giovani,Honda,J.Park.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder